05 July 2016

Ce ai face daca copilul tau ar avea cancer? Ai spune la fel de nonsalant buna dimineata? Sau buna seara? Oare bucuriile, framantarile si visele voastre ar fi aceleasi? Te intreb pe tine, pentru ca si eu ma intreb pe mine...oare as reusi sa imi fac copilul sa mai rada, sa mai spere, sa mai lupte? M-as apleca mai mult asupra acestei cauze? As dona mai mult? As ajuta mai mult?

„Cancerul la copii este a doua cauza de deces la categoria de varsta 4-15 ani din lume”, spune dr. Monica Dragomir (IOB). „Pentru copil si pentru familia lui, cancerul inseamna o schimbare radicala a stilului de viata. Prioritatea numarul 1 devine supravietuirea, toate celelalte trec in plan secund. Copiii petrec multe ore in cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la scoala sau de la alte evenimente cu prietenii si familia.

MagiCAMP incearca sa le dea putin inapoi din ceea ce le-a fost luat. Adica multa joaca. Joaca la greu!” ne spune site-ul oamenilor care si-au facut un scop in viata din a reda copilaria celor care petrec atat de mult timp in spitale.

Si noi, echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale Bucuresti, vom merge in acest an in tabara pentru copii cu afectiuni oncologice. Joi,7 iulie, vom incerca sa aducem zambetul pe buze acestor suflete greu incercate de soarta. Ne vom deplasa in Branesti, Dambovita si, impreuna cu partenerii nostri – blanosii cei magici - vom face activitati si vom aduce bucurie. Luciana, Ana, Mara, Cristina, Robin si Alex se pregatesc deja de drum.

Anul trecut, echipa noastra s-a deplasat in tabara de doua ori. Daca vrei, poti revedea imagini deosebite din experienta noastra aici http://www.terapiecuanimale.ro/activitatile-noastre.html

In acest an, echipa noastra va avea 4 deplasari in luna iulie.

Te poti implica si tu. Vrem sa lasam fiecarui copil cate o a amintire. Poti sa donezi jucarii, carticele de povesti, de colorat sau poti dona bani in contul de Terapie Asistata de Animale: RO67 RZBR 0000 0600 1318 4882

Ajuta-ne sa ajutam!

14 June 2016
Pe 12 iunie am fost invitati sa participam la Expozitia Chinologica de la Bucuresti. Invitatia a venit de la Brindusa Gheorghiu, formulata simplu, dar cu mult entuziasm: "Veniti si aratati cine sunteti si ce faceti. Doar asa avem o sansa sa educam populatia si sa salvam copii si oameni:)".
 

Asa ca ne-am pregatit jucariile, accesoriile, paturicile si duminica, in jur de ora 11:00, am ajuns la locatie si ne-am instalat in ringul central din cadrul expozitiei.
 
Nici noi nu ne-am asteptat la ce urma sa se intample. Am fost primiti cu foarte multa caldura de catre Brindusa, care timp de 2 ore a vorbit publicului despre noi si despre lucrurile frumoase pe care le facem. Copiii au venit sa se joace cu fiecare catel in parte, au facut pe micii dresori, au infrumusetat cu margelute si floricele cateii nostri, au alergat impreuna cu ei la pista de agility. 
 
Ca de obicei, veterana noastra, catelusa Gigica, a fost vedeta evenimentului. A fost rabdatoare si, chiar daca era foarte cald si soarele ardea, ea a facut ce stia mai bine: a fost alaturi de de fiecare copil in parte, pana la final, atenta la fiecare, calma si plina de iubire.
 
Am vazut cat de mult conteaza ca un copil sa creasca impreuna cu un animalut (toti copilasii de la eveniment erau acolo impreuna cu catelul participant la expozitie). Absolut toti copiii au stiut din prima cum sa reactioneze la catei, cum sa ii stranga in brate, cum sa alerge alaturi de ei si cum sa se joace impreuna. 
 
A fost unul dintre cele mai frumoase evenimente ale echipei noastre. Ne-am simtit ca acasa si am plecat cu totii incarcati de voie buna si de bucurie in suflet.
 
 
Multumim inca o data Brindusa pentru ca ne-ai dat ocazia sa aratam ce stim noi mai bine sa facem!
 
10 June 2016
In acest weekend se desfasoara Expozitia chinologica, un mare eveniment canin al Asociatiei Chinologice Metropolitane Bucuresti.
 
Duminica, 12 iunie, intre orele 11:00 - 13:00, echipa de Activitati Asistate de Animale va fi prezenta la eveniment cu scopul de a aduce zambete copiilor si parintilor care vor fi prezenti.
 

 

 
Va asteptam cu drag sa ne cunoasteti, sa interactionati cu blanosii si sa ne distram impreuna.
 
Multumim ACHMB pentru invitatia la eveniment!