20 January 2018
Sute de copii si batrani s-au bucurat de vizitele cainilor de terapie de la „Doctor cu 4 labute”
 
Peste 350 de copii si batrani au beneficiat pe parcursul a 6 luni, de activitati terapeutice in cadrul proiectului „Doctor cu 4 labute” al Echipei de Terapie si Activitati Asistate de Animale Bucuresti, parte a CCU (Clubul Cainilor Utilitari), cu ajutorul finantarii Fundatiei Orange. 
Cei 9 caini de la „Doctor cu 4 labute” au ajuns la mai multe organizatii - Asociatia Down Plus Bucuresti, Asociatia Invingem Autismul, Asociatia Help Autism, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti, Asociatia MagiCamp, Asociatia Crestina Sfantul Nicolae si Sfantul Alexandru, Asociatia de Medicina Pentru Sanatate Publica si Asociatia Ateliere Protejate - si au adus bucurie copiilor si batranilor. 
 
«„Doctor cu 4 labute” este cel mai mare proiect finantat pe care echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale l-a avut pana acum. Cu ajutorul finantarii Fundatiei Orange am reusit sa ajungem impreuna cu cei 9 caini neobositi la sute de persoane care aveau nevoie de noi. Pe parcursul acestor luni, echipele noastre au vizitat numeroase centre de copii cu dizabilitati, centre de seniori, tabara pentru copii cu afectiuni oncologice – MagiCamp, dar am organizat si evenimente proprii de socializare a copiilor tipici cu cei atipici, ce au avut loc la terenul nostru de antrenamente. Toate reusitele acestea nu pot decat sa ne bucure, sa ne dea putere si speranta ca tot ceea ce facem are un real ecou in vietile beneficiarilor nostri», a spus Luciana Manole, coordonator al echipei de TAAAB. 
 
Proiectul „Doctor cu 4 labute” a avut peste 350 de beneficiari directi ce s-au bucurat de experiente educationale si recreationale prin interactiunea cu cainii de terapie si aproximativ 1.500 de beneficiari indirecti – familii, voluntari si terapeuti. Acesta s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni si a avut o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. 
 
„Dupa frumoasele intalniri cu cainii, am inteles ca si copilul meu poate lega prietenii si ca poate sa exprime emotii intense. Pentru aceasta realizare multumesc din suflet intregii echipe Terapie si Activitati Asistate de Animale, care a empatizat cu Alex si a creat, prin munca ei, o relatie emotionala profunda”, povesteste Mihaela Voicu, Vicepresedinte comitet parinti, Asociatia Help Autism.
 
„Acest proiect este despre ce iubesc eu cel mai mult: oamenii si animalele si despre relatia deosebita care se poate crea intre noi daca ne deschidem inima. In cele 6 luni de proiect am invatat multe despre coordonarea unui proiect de filantropie si am cunoscut oameni minunati, carora nu le este frica sa isi asume schimbarea pe care vor sa o vada in lumea din jurul lor,” a declarat Raluca Nita, coordonator al proiectului, angajat Orange Romania.
 
Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania. Rolul acestui program este sa creasca in randul angajatilor gradul de constientizare in privinta activitatilor de filantropie, de voluntariat si implicare in folosul comunitatii si totodata sa ii familiarizeze cu scrierea de proiecte si coordonarea implementarii lor.
 
 
Despre Asociatia Clubul Cainilor Utilitari
Asociatia Clubul Cainilor Utilitari este o organizatie non-profit, care se implica in formarea de echipe om-caine de terapie si in activitati de cautare si salvare. Asociatia dezvolta proiecte menite sa ii ajute pe copiii cu diferite afectiuni fizice sau emotionale. Pe langa acestea, se implica activ in proiecte educationale, cu ajutorul carora copiii invata cum sa interactioneze corect cu animalele si cum sa le respecte.
Asociatia Clubul Cainilor Utilitari are un departament de "cautare si salvare" care se pregateste constant pentru a interveni in caz de calamitati naturale. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati www.terapiecuanimale.ro si www.caini-utilitari.ro 
 
Despre Fundatia Orange
Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Fundatia Orange dezvolta proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si de educatie digitala pentru copii din zone defavorizate, in scopul integrarii lor sociale. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.fundatiaorange.ro

 
25 November 2017
“ Doctor cu 4 labute” a strans pentru luna octombrie 7 catei in echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale. Astfel, Gigica, aceeasi veterana a echipei, Happy- borderul Collie, Maya – Goldenul Retriever si Happy – the therapy dog, au avut alaturi un mascul pe nume Toby – o frumusete de golden, pe Kara – o femela de Yorkshire Terrier si pe Betty – cea mai noua metisa din grup. 
 
Evenimentul cu cel mai mare impact, din luna octombrie, a fost vizita facuta copiilor internati in Centrul National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii, Nicolae Robanescu, la invitatia Asociatiei de Medicina pentru Sanatate Publica, prin proiectul “Voluntar in spital”.
 
 

Intr-o zi de duminica, echipa s-a deplasat cu  cateii speciali antrenati: Gigica, Happy, Maya si Happy pentru 35 de copii cu diferite afectiuni motorii, psihice sau neorologice, pentru a le aduce bucurie, dragoste neconditionata, acceptare si zambete. La acest eveniment au participat si cei doi specialisti, ambii doctori in sociologie si conferentiari universitari la facultati din Bucuresti. Despre impactul avut de catei asupra copiilor, parintilor, a cadrelor medicale si a voluntarilor, ne spune Octavian Rujoiu, conferentiar universitar in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (Departamentul de Filosofie si Stiinte Socioumane): „Vizita “Doctorilor cu patru labute” la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie “Dr. Nicolae Robanescu” a fost intr-o zi de toamna, in care razele soarelui ne-au incalzit la propriu iar interactiunea dintre terapeutii cu blana si copiii internati in spital ne-a incalzit sufletul si inima. Emotii intense, greu de descris in cuvinte…expresii faciale in care puteai sa citesti cu usurinta placere, bucurie, incantare. Ma refer in special la reactiile micilor pacienti. Ceea ce m-a impresionat a fost reactia parintilor. Erau, pur si simplu, uimiti de comportamentul cainilor terapeuti, de grija si atentia cu care blanosii le atingeau copiii. Mai mult decat atat, multi parinti au fost fascinati de reactiile propriilor copii: entuziasm, buna dispozitie, surprindere si dorinta de joaca. Boala si afectiunile din cauza carora erau in spital se evaporasera ca prin minune. Timp de aproximativ doua ore, in parcul din incinta Centrului de Recuperare, s-au auzit glasuri de copii voiosi. Boala si greutatile vietii pot fi dominate si gestionate atunci cand exista suportul comunitatii si iubirea neconditionata.”
 
A doua vizita care a adus lumina in ochii bunicilor, a fost facuta la Asociatia Sfantul Alexandru si Sfantul Nicolae, centru care gazduieste aproximativ 50 de beneficiari in regim de camin privat.  Kara, Toby si Betty au facut ca acele momete sa dureze si sa devina o frumoasa amintire, iar „parintii” catelilor, respectiv Ynes, Ileana si Mara -  noii voluntari din echipa 
 
TAAAB,  au adus bucurie si sarbatoare in camin, in timp ce batranii au fost generosi cu zambetele, cu mangaierile si cu povestile din tineretea lor.
 
Proiectul „Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange, www.fundatiaorange.ro, ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.
 

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de "căutare și salvare" care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

 

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

 

26 October 2017
Evenimentul „Diferiti, iubim la fel!” organizat de catre Asociatia Clubul Cainilor Utilitari in cadrul proiectului „Doctor cu 4 labute” finantat de Fundatia Orange, a adus impreuna in luna septembrie 45 de copii cu dizabilitati si copii fara probleme de sanatate, cu scopul de a-i ajuta sa se integreze, sa se bucure de ateliere, de jocuri, sa isi faca noi prieteni – toate acestea cu ajutorul cateilor si a echipei de terapie si activitati.
Cei mici au venit insotiti de parinti si s-au bucurat de prezenta celor 6 caini participanti la evenimentul desfasurat pe terenul de antrenament al Clubului Cainilor Utilitari din Parcul Crangasi: Gigica, Happy Maya, Happy, Tess si Toby – cei din urma fiind proaspeti absolventi ai Scolii de Terapie. Varstele invitatilor au fost cuprinse intre 1 si 21 de ani si desi au fost atat de diferiti, fiecare si-a gasit locul si s-a bucurat de pictura, desen, de personajele de desen animat Minnie si Mikey – mascote aduse de Funtastik Fiesta, de atelierele de dresaj si agility, de face painting si de daruri. 
Invitatii speciali ai evenimentului au fost Valentina si Octavian Rujoiu, ambii doctori in sociologie, autori si coautori ai unor carti, studii si articole, multe dintre acestea avand ca subiect interactiunea om-animal, din perspectiva sociologica si psihosociologica. 

 
“Obiectivul acestei intalniri consta in eliminarea prejudecatilor si stereotipurilor care pot ingreuna interactiunea autentica dintre oameni. Cateii terapeuti alaturi de apartinatorii lor au fost balsamul si doza maxima de optimism pentru copiii speciali si parintii acestora. Aceiasi terapeuti blanosi i-au atras pe toti copiii, cu si fara dizabilitati, intr-un spatiu in care s-au jucat, au discutat, au degustat bunatati si au primit cadouri din partea organizatorilor. Terapeutii, cadourile identice, bucuria si zambetele generate de interactiunea cu blanosii, toate au fost autentice”, au afirmat cei doi specialisti.
 

 
Doctorii cu 4 labute au vizitat in luna septembrie copiii din tabara MagiCamp si pe cei de la Asociatia Help Autism. Bilantul lunii septembrie contorizeaza un numar de 78 de beneficiari. Proiectul „Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.
 

 

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de "căutare și salvare" care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

 

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

 

13 September 2017

Bucuresti, 30 august. Cateii care ajung la copiii si la batranii aflati in suferinta au ajuns la a treia luna de proiect. “Doctor cu 4 labute” este proiectul care reda bucuria lucrurilor simple, atunci cand in tablou se afla caini special antrenati sa faca asta, avand ca o consecinta imediata o stare de spirit net superioara fata de cea de dinainte de activitate. In luna august au avut loc trei deplasari in tabara pentru copii cu afectiuni oncologice, MagiCAMP – www.magicamp.ro , loc in care Echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale a intalnit 51 de copii. O treime dintre acestia se lupta cu cancerul, aceasta boala grea care le sterge copilaria. In cadrul activitatilor din tabara, care au ca scop “joaca la greu”, au fost integrate si ateliere cu cainii utilitari. “Dresor pentru o zi” este atelierul care i-a invatat pe copii cum sa gestioneze relatia cu un caine, cum sa obtina atentie si motivatie cu ajutorul recompenesei si cum sa execute niste comenzi din dresaj. Unul din beneficiile majore ale prezentei patrupedelor printre copii este acceptarea neconditionata, lucru pe care copiii l-au simtit imediat, fapt care a dat o nota de buna dispozitie activitatilor.

 

„Celelalte doua treimi din copiii intalniti sunt copii aflati in suferinta dupa pierderea cuiva drag din familie – mama, tata, frate, sora – persoane pierdute in urma luptei (necastigate) cu aceasta boala a secolului, cancerul. Aceste ultime doua serii poarta numele de “GRIEF” si au ca scop recuperarea psihica, emotionala si afectiva cu ajutorul psihologilor, a animalelor, a jocurilor si activitatilor planuite din timp, pentru fiecare in parte. Psihologul George Chiriacescu, www.animaetanimus.ro, unul dintre voluntarii din tabara cu rol de terapeut, spune despre activitatile cu cateii urmatoarele: “In cadrul Magicamp este al doilea an cand exista serii de Grief. Acestea sunt serii care au ca scop explicit terapia pe trauma si pierderea unui membru din familie. Mai exact, vorbim despre copiii care au avut experienta decesului unui parinte (sau a ambilor), a unui frate sau sora. 

Interactiunea grupului de terapie cu Echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale a Clubului Cainilor Utilitari a avut un impact extrem de benefic. Momentul la care, in cadrul programului terapeutic al seriilor noastre de Grief, a intrat aceasta activitate cu cateii, a adus imensul beneficiu de a destinde atmosfera generala si de a-i aduce pe copii in prezent intr-o maniera ludica si antrenanta. Au existat si beneficii colaterale, cum ar fi detensionarea in vivo a copiilor carora le era teama de caini sau invatarea decodificarii mesajelor nonverbale ale prietenilor blanosi. Rezultatul general a fost unul de exceptie, copiii capatand mai multa incredere in ei, o mai buna ancorare in prezent si o stare psihica generala imbunatatita.

In luna septembrie, pe langa alte doua deplasari in tabara Magicamp, „Doctor cu 4 labute” va fi gazda unui eveniment care are ca scop integrarea copiilor cu dizabilitati in randul copiilor fara probleme de sanatate fizica si psihica.

Proiectul „Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange, www.fundatiaorange.ro, ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania. ”

 

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de "căutare și salvare" care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.
 

22 August 2017

Unul dintre cele patru proiecte castigatoare ale concursului "Sustine un ONG" demarat de Fundatia Orange, www.fundatiaorange.ro, este proiectul care isi propune sa aduca zambete pentru mai bine de 250 de beneficiari - copii si batrani, pana la sfarsitul acestui an. "Doctor cu 4 labute" va putea de acum incolo sa ajunga mai usor la sufletele celor dornici sa petreaca un timp de buna calitate cu cateii si cu oamenii din echipa, cu ajutorul masinii achizitionate cu fondurile puse la dispozitie de sponsor. Deoarece transportul echipei reprezinta un aspect important in jobul nostru atat de special, de astazi ne mandrim ca avem o masina a proiectului, care sa ne ajute in misiunea noastra, indiferent de conditiile meteo, de temperaturi sau de anotimp.

 

„Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.

 

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de "căutare și salvare" care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.
 

07 August 2017
București, 18 iulie 2017. La Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București a fost susţinut pentru prima dată un atelier despre terapia cu animale, o terapie complementară a cărei beneficii sunt recunoscute la nivel internațional dar care în România a pătruns relativ de curând. Echipa de câini și instructori canini ai Asociației Clubului Câinilor Utilitari s-au întâlnit și au interacționat cu 30 de copii pentru o demonstrație a beneficiilor acestei terapii.

Acesta este unul din cele 18 ateliere realizate prin proiectul „Doctor cu 4 lăbuțe” finanţat în cadrul concursului „Susţine un ONG!” ediția 2017, prin intermediul căruia Fundaţia Orange oferă fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai Orange România.

Echipa de Terapie şi Activităţi Asistate de Animale București a susținut la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială în cadrul programului UNICO (Universitatea pentru Copii), un atelier în cadrul căruia Conf.dr. Valentina Rujoiu și Lect.dr. Mihaela Popa au povestit despre rolul pe care îl au în practica asistenței sociale terapia, educația și activitățile asistate de animale, iar cei 30 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani au interacționat cu „Doctorii cu 4 labuțe”- Gigica, Happy, Maya și Happy2.

Două fetițe prezente la atelier au spus hotărâte că vor să devină și ele terapeuți atunci când vor crește. « "Doctor cu 4 lăbuțe" reprezintă un prim pas în ceea ce privește sensibilizarea și informarea opiniei publice despre impactul și efectele pozitive generate în contextul interacțiunii om-animal. Este nevoie de informare, educație și exemple concrete care să demonstreze efectele miraculoase ale echipei multidisciplinare în care există un "doctor", "terapeut", "educator" din alta specie care acceptă vulnerabilitatea umană fără a condiționa. Relația, empatia se creează instantaneu, emoțiile pot fi mult mai ușor declanșate și gestionate (în special cele negative) iar rezultatele sunt simțite de către toate părțile implicate. » a spus Conf.dr. Valentina Rujoiu, prodecan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București.

Prin intermediul proiectului „Doctor cu 4 lăbuțe” sunt desfășurate programe și activităţi terapeutice pentru copii şi adolescenţi care suferă de afecţiuni oncologice sau dizabilităţi (fizice, motorii şi vizuale), Sindrom Down, Tulburări de Spectru Autist şi pentru vârstnici.

Terapia Asistată de Animale aduce beneficii de ordin fizic, psihic și social în viața persoanelor aflate în suferință prin îmbunătățirea tonusului, a condiției fizice și a coordonării, diminuarea depresiei și a nervozității, dar și prin reducerea sentimentelor de singurătate și izolare. Echipa a vizitat în iunie, prima lună de proiect, 42 de copii și adolescenți de la Asociația Down Plus, Asociația Învingem Autismul și Asociația Help Autism. Pe 19 iulie doctorii cu 4 lăbuțe vor ajunge la la MagiCAMP, Brănești – Dâmbovița, iar pe 29 iulie la centrul de bătrâni Asociația Sfântul Nicolae și Sfântul Alexandru, București. Proiectul are o valoare totală de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezintă contribuţia Fundaţiei Orange.

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de "căutare și salvare" care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.