14 January 2017
2016 a fost un an plin si frumos pentru echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale (TAAA), Bucuresti, parte a CCU (Clubul Cainilor Utilitari). Cainii nostri, alaturi de handlerii lor, au adus zambetul pe fetele a sute de beneficiari, in cadrul evenimentelor proprii, a terapiei individuale, dar si a activitatilor. Copiii speciali din cadrul MagiCamp - tabara pentru copii cu afectiuni oncologice, copiii Asociatiei Help Autism si Invingem Autismul, cei ai Asociatiei Fara, dar si seniorii din centrele Asotiatiei Crestine Sf Alexandru si Sf Nicolae, sunt doar cativa dintre cei care s-au bucurat de prezenta echipelor TAAA anul acesta. 
 
Dupa cum stim deja, terapia si activitatile asistate de animale cresc pofta de viata si disponibilitatea fata de miscare fizica, ajuta la imbunatatirea tonusului fizic si a conditiei fizice, ajuta la reducerea secretiei de hormoni de stres si o crestere a hormonilor de "inducere a sanatatii si starilor pozitive"; imbunatateste coordonarea corporala, imbunatateste echilibru si postura corporala, imbunatateste motricitatea grosiera sau fina, produce schimbari reale la nivelul tuturor mecanismelor psihice, gândire, simtire si actiuni, cele mai importante fiind inducerea unui sentiment de fericire si liniste, dar si cresterea motivatiei. Mai mult decat atat, TAA scade sentimentul de depresie, de singuratate sau abandon, activeaza atentia si astfel imbunatateste randamentului mental, creste stima de sine, ajuta la conturarea Eului si producere deschidere fata de mediul inconjurator si fata de alte persoane.
 
In 2017 revenim cu forte proaspete, hotarati sa ducem misiunea TAAA la un cu totul alt nivel in Romania, in timp ce tot mai multi oameni, copii si batrani se bucura de tot ceea ce inseamna terapie si activitati  asistate de animale. Primul proiect al acestui an este „ Oameni si Caini", o campanie demarata cu ajutorul Animax, menita sa aduca echipele nostre in 6 centre de batrani si copii speciali, in decursul lunilor ianuarie si februarie. 
 
In cadrul campaniei "Oameni si Caini", Gigica, Happy, Maya si Happy, alaturi de handlerii lor, vor face ceea ce stiu cel mai bine: vor aduce zambete pe buze, interactiune pozitiva intre beneficiari si catei, vor aduce acceptare neconditionata si bucurie. 
 
Pe pagina noastra oficiala de Facebook https://www.facebook.com/TerapieSiActivitatiAsistateDeAnimaleBucuresti/ , dar si pe site-ul http://www.terapiecuanimale.ro/  va vom tine la curent cu toate vizitele noastre din cadrul campaniei "Oameni si Caini", iar daca doriti sa va implicati printr-o donatie pentru a ne sustine activitatile, o puteti face aici: Asociatia Clubul Cainilor Utilitari, CIF 27853611, cont RO67 RZBR 0000 0600 1318 4882, Raiffeisen Bank