23 February 2018

Mai este putin si vine primavara! Avem aceste martisoare dragute, lucrate cu pasiune de Laura, voluntar in echipa de Terapie Asistata de Animale.

Cu 5 lei, pretul unui martisor, ne poti ajuta sa recuperam investitia facuta in materiale si sa mergem mai departe cu proiectele noastre. De fiecare comanda ne vom ocupa personal si o vom trimite cu grija prin posta. Asteptam sa raspundem in privat cerintelor tale. Cateii si oamenii din echipa iti sunt deja recunoscatori! Woof - Woof! 

Aici le puteti vedea pe toate: http://bit.do/Martisoare

Plata se poate face in contul echipei de terapie RO67 RZBR 0000 0600 1318 4882, Asociatia Clubul Cainilor Utilitari, CIF: 27853611, RAIFFEISEN BANK, Agentia Rond Cosbuc

23 February 2018

Mario, cât e de mic, se luptă cu cancerul, o boală prea serioasă pentru cât de vesel este el. Când a auzit despre Mario, Happy the BorderCollie a vrut neapărat să meargă la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii "Marie Curie", să îl înveselească și să îl încurajeze. S-au auzit multe râsete și lătrături prin ploaia din curtea spitalului. Happy a promis că mai merge și altă dată.

Bursa de Fericire

Daruieste Viata

Fotografii: Alexandra Sandu

23 February 2018

2018 a debutat pentru Proiectul ”Academia SpErantei – Voluntariat din Iubire pentru Viata” cu o noua premiera: pentru prima data in istoria Academiei de Studii Economice din Bucuresti, studenti si profesori deopotriva, am fost ajutati in sesiune de cateii echipei de Terapie Si Activitati Asistate De Animale Bucuresti insotiti de Oamenii lor.

Pentru ca Universitatea nu trebuie sa fie doar un loc al instructiei pentru profesie, ci si (in primul rand, in opinia mea), un loc al EDUCATIEI in spiritul RESPECTULUI pentru VIATA in ORICE FORMA, al ARMONIEI si TRAIRII FRUMOASE si cu SENS.

In cele doua zile in care au interactionat cu cei mai buni prieteni patrupezi, studentii ASE prezenti in numar impresionant la eveniment au aflat care sunt principalele beneficii ale interactiunii corecte om-animal, dar si ce lucruri minunate pot fi facute prin activitati de VOLUNTARIAT. Pentru ca absolut toti membrii echipelor ”Academia SpErantei” si ”Terapie Si Activitati Asistate De Animale Bucuresti” implicati in realizarea acestor actiuni sunt VOLUNTARI, meritul lor este cu atat mai mare.”, a concluzionat doamna prof.univ.dr.Virginia Maracine, Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica- ASE.

Vizitele la ASE in imagini:

http://bit.do/vizitaASE1

http://bit.do/vizitaASE2

20 January 2018
Sute de copii si batrani s-au bucurat de vizitele cainilor de terapie de la „Doctor cu 4 labute”
 
Peste 350 de copii si batrani au beneficiat pe parcursul a 6 luni, de activitati terapeutice in cadrul proiectului „Doctor cu 4 labute” al Echipei de Terapie si Activitati Asistate de Animale Bucuresti, parte a CCU (Clubul Cainilor Utilitari), cu ajutorul finantarii Fundatiei Orange. 
Cei 9 caini de la „Doctor cu 4 labute” au ajuns la mai multe organizatii - Asociatia Down Plus Bucuresti, Asociatia Invingem Autismul, Asociatia Help Autism, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din Bucuresti, Asociatia MagiCamp, Asociatia Crestina Sfantul Nicolae si Sfantul Alexandru, Asociatia de Medicina Pentru Sanatate Publica si Asociatia Ateliere Protejate - si au adus bucurie copiilor si batranilor. 
 
«„Doctor cu 4 labute” este cel mai mare proiect finantat pe care echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale l-a avut pana acum. Cu ajutorul finantarii Fundatiei Orange am reusit sa ajungem impreuna cu cei 9 caini neobositi la sute de persoane care aveau nevoie de noi. Pe parcursul acestor luni, echipele noastre au vizitat numeroase centre de copii cu dizabilitati, centre de seniori, tabara pentru copii cu afectiuni oncologice – MagiCamp, dar am organizat si evenimente proprii de socializare a copiilor tipici cu cei atipici, ce au avut loc la terenul nostru de antrenamente. Toate reusitele acestea nu pot decat sa ne bucure, sa ne dea putere si speranta ca tot ceea ce facem are un real ecou in vietile beneficiarilor nostri», a spus Luciana Manole, coordonator al echipei de TAAAB. 
 
Proiectul „Doctor cu 4 labute” a avut peste 350 de beneficiari directi ce s-au bucurat de experiente educationale si recreationale prin interactiunea cu cainii de terapie si aproximativ 1.500 de beneficiari indirecti – familii, voluntari si terapeuti. Acesta s-a desfasurat pe o perioada de 6 luni si a avut o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. 
 
„Dupa frumoasele intalniri cu cainii, am inteles ca si copilul meu poate lega prietenii si ca poate sa exprime emotii intense. Pentru aceasta realizare multumesc din suflet intregii echipe Terapie si Activitati Asistate de Animale, care a empatizat cu Alex si a creat, prin munca ei, o relatie emotionala profunda”, povesteste Mihaela Voicu, Vicepresedinte comitet parinti, Asociatia Help Autism.
 
„Acest proiect este despre ce iubesc eu cel mai mult: oamenii si animalele si despre relatia deosebita care se poate crea intre noi daca ne deschidem inima. In cele 6 luni de proiect am invatat multe despre coordonarea unui proiect de filantropie si am cunoscut oameni minunati, carora nu le este frica sa isi asume schimbarea pe care vor sa o vada in lumea din jurul lor,” a declarat Raluca Nita, coordonator al proiectului, angajat Orange Romania.
 
Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania. Rolul acestui program este sa creasca in randul angajatilor gradul de constientizare in privinta activitatilor de filantropie, de voluntariat si implicare in folosul comunitatii si totodata sa ii familiarizeze cu scrierea de proiecte si coordonarea implementarii lor.
 
 
Despre Asociatia Clubul Cainilor Utilitari
Asociatia Clubul Cainilor Utilitari este o organizatie non-profit, care se implica in formarea de echipe om-caine de terapie si in activitati de cautare si salvare. Asociatia dezvolta proiecte menite sa ii ajute pe copiii cu diferite afectiuni fizice sau emotionale. Pe langa acestea, se implica activ in proiecte educationale, cu ajutorul carora copiii invata cum sa interactioneze corect cu animalele si cum sa le respecte.
Asociatia Clubul Cainilor Utilitari are un departament de "cautare si salvare" care se pregateste constant pentru a interveni in caz de calamitati naturale. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati www.terapiecuanimale.ro si www.caini-utilitari.ro 
 
Despre Fundatia Orange
Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Fundatia Orange dezvolta proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si de educatie digitala pentru copii din zone defavorizate, in scopul integrarii lor sociale. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.fundatiaorange.ro

 
25 November 2017
Cu bucurie anuntam semnarea unui nou PROTOCOL de colaborare, parteneriat care aduce un plus de dezvoltare si valoare, care deschide noi orizonturi in domeniul terapiei si activitatilor asistate de animale. Aducem multumiri speciale Rectorului ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Prorectorului ASE, prof.univ.dr. Dorel Paraschiv, coordonatorului proiectului ASE ”Academia SpErantei”, prof. univ. dr. Virginia Maracine, conf. univ. dr. Octavian Rujoiu – Departamentul de Filosofie si Stiinte Socioumane ASE / sociolog in echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale, Bucuresti, precum si doamnei conf. univ. dr. Valentina Rujoiu – sociolog si asistent social in echipa noastra. Legat de ce aduce aceasta colaborare, nu putem sa gasim o exprimare mai buna decat a Virginiei Maracine:
 

"Academia de Studii Economice din Bucuresti diversifica si modernizeaza continuu aria sa educativa, de data aceasta prin semnarea Protocolului de colaborare cu Asociatia Clubul Cainilor Utilitari din Bucuresti.Activitatile comune se vor derula in cadrul proiectului ”Academia SpErantei – Voluntariat din Iubire pentru Viata” si ele au ca obiectiv cresterea nivelului de cunoastere al membrilor comunitatii universitare a ASE in privinta ingrijirii si protectiei mediului si a animalelor, precum si a beneficiilor interactiunii om-animal si om-mediu.
Impreuna cu specialistii Clubului Cainilor Utilitari vom desfasura in universitatea noastra, in beneficiul membrilor comunitatii universitare:
- programe educative pe tema interactiunii om–animal;
- sedinte de terapie asistata de animale, in speta cu ajutorul cainilor utilitari din echipa, pentru beneficiari de diferite varste si cu diferite afectiuni, fobii sau dizabilitati,;
- ateliere specifice asistate de caini utilitari dedicate studentilor care sufera de stres in timpul sesiunilor de examene.
Totul pe baza de voluntariat si din iubire pentru viata! <3"
 

 
25 November 2017
“ Doctor cu 4 labute” a strans pentru luna octombrie 7 catei in echipa de Terapie si Activitati Asistate de Animale. Astfel, Gigica, aceeasi veterana a echipei, Happy- borderul Collie, Maya – Goldenul Retriever si Happy – the therapy dog, au avut alaturi un mascul pe nume Toby – o frumusete de golden, pe Kara – o femela de Yorkshire Terrier si pe Betty – cea mai noua metisa din grup. 
 
Evenimentul cu cel mai mare impact, din luna octombrie, a fost vizita facuta copiilor internati in Centrul National de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii, Nicolae Robanescu, la invitatia Asociatiei de Medicina pentru Sanatate Publica, prin proiectul “Voluntar in spital”.
 
 

Intr-o zi de duminica, echipa s-a deplasat cu  cateii speciali antrenati: Gigica, Happy, Maya si Happy pentru 35 de copii cu diferite afectiuni motorii, psihice sau neorologice, pentru a le aduce bucurie, dragoste neconditionata, acceptare si zambete. La acest eveniment au participat si cei doi specialisti, ambii doctori in sociologie si conferentiari universitari la facultati din Bucuresti. Despre impactul avut de catei asupra copiilor, parintilor, a cadrelor medicale si a voluntarilor, ne spune Octavian Rujoiu, conferentiar universitar in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (Departamentul de Filosofie si Stiinte Socioumane): „Vizita “Doctorilor cu patru labute” la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie “Dr. Nicolae Robanescu” a fost intr-o zi de toamna, in care razele soarelui ne-au incalzit la propriu iar interactiunea dintre terapeutii cu blana si copiii internati in spital ne-a incalzit sufletul si inima. Emotii intense, greu de descris in cuvinte…expresii faciale in care puteai sa citesti cu usurinta placere, bucurie, incantare. Ma refer in special la reactiile micilor pacienti. Ceea ce m-a impresionat a fost reactia parintilor. Erau, pur si simplu, uimiti de comportamentul cainilor terapeuti, de grija si atentia cu care blanosii le atingeau copiii. Mai mult decat atat, multi parinti au fost fascinati de reactiile propriilor copii: entuziasm, buna dispozitie, surprindere si dorinta de joaca. Boala si afectiunile din cauza carora erau in spital se evaporasera ca prin minune. Timp de aproximativ doua ore, in parcul din incinta Centrului de Recuperare, s-au auzit glasuri de copii voiosi. Boala si greutatile vietii pot fi dominate si gestionate atunci cand exista suportul comunitatii si iubirea neconditionata.”
 
A doua vizita care a adus lumina in ochii bunicilor, a fost facuta la Asociatia Sfantul Alexandru si Sfantul Nicolae, centru care gazduieste aproximativ 50 de beneficiari in regim de camin privat.  Kara, Toby si Betty au facut ca acele momete sa dureze si sa devina o frumoasa amintire, iar „parintii” catelilor, respectiv Ynes, Ileana si Mara -  noii voluntari din echipa 
 
TAAAB,  au adus bucurie si sarbatoare in camin, in timp ce batranii au fost generosi cu zambetele, cu mangaierile si cu povestile din tineretea lor.
 
Proiectul „Doctor cu 4 labute” se desfasoara pe o perioada de 6 luni si are o valoare totala de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezinta contributia Fundatiei Orange. Proiectul este finantat in cadrul concursului „Sustine un ONG!” editia 2017, prin care Fundatia Orange, www.fundatiaorange.ro, ofera anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajati ai Orange Romania.
 

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe lângă acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte. Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de "căutare și salvare" care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Pentru mai multe informații, va rugăm să accesați www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

 

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.